Uutislistaukseen

Kuvassa Operaatio Joulun lapsi -aluekoordinaattori Hilkka Kaikkonen joululahjapöytien edessä. Kuvassa Operaatio Joulun lapsi -aluekoordinaattori Hilkka Kaikkonen

Operaatio Joulun lapsi -paketoinnit sujuneet vauhdikkaasti

26.10.2021 12.35

Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa kävi täysi vilinä, kun noin 30 vapaaehtoista pakkasi lahjalaatikoihin monenlaisia lahjoja. Operaatio Joulun lapsi -toiminta suuntaa lahjat Euroopan köyhille lapsille. Sivuillaan he avaavat toimintaansa seuraavin sanoin:

Operaatio Joulun Lapsen tehtävänä on osoittaa Jumalan rakkautta konkreettisella tavalla köyhyydessä eläville lapsille ympäri maailmaa ja yhdessä paikallisten seurakuntien kanssa kertoa heille ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta.

Vapaaehtoiset kokosivat lahjat kenkälaatikoilta muistuttaviin paketteihin ja lopulta kirjoittivat joulukortin mukaan jokaiseen pakettiin henkilökohtaisesti.

- Lahjoja on pakattu tähän mennessä yli kaksi tuhatta. Täällä ne pakataan isompiin pahvilaatikoihin lähetystä varten, kertoo Operaatio Joulun lapsi -aluekoordinaattori Hilkka Kaikkonen.

Kempeleessä operaation vapaaehtoisia on ollut paikalla monta kymmentä. Poikkeusaikana pakettien kokoajamäärät pidettiin maltillisena turvallisuussyistä. Tänä vuonna runsas vapaaehtoisten määrä ilahdutti Kaikkosta.

- Olen todella ilahtunut ja kiitollinen joka ikisestä vapaaehtoisesta, joka hankkii tavaraa, kutoo sukkia, ompelee jotakin tai tulee kanssamme pakkaamaan lahjoja lapsille, Kaikkonen kiittelee.

Myös Kempeleessä kerättiin varoja Operaatio Joulun lapsi -projektiin Pekka Simojoen trubaduurikeikan myötä.

Vuonna 2020 Suomessa kerättiin yhteensä 29 197 kenkälaatikkolahjaa sekä 1227 virtuaalipakettia, jotka jaettiin Romaniaan, Moldovaan ja Etelä-Viron köyhille alueille. Tänä vuonna paketit suunnataan samoihin maihin.