Tiedote Oulun krematorion käyttökatkoksen johdosta Oulun krematorio on poissa käytöstä korjaustöiden vuoksi. Tämän takia Oulussa ei tehdä tuhkauksia toistaiseksi. Oulun seurakunnat tiedottavat asiasta: Oulun krematorio pois käytöstä 21.4.2023 alkaen - Oulun seurakunnatLinkki avautuu uudessa välilehdessä  
Omaisia pyydetään nyt Kempeleessä harkitsemaan hautaamista ensisijaisesti arkkuhautauksena.  
Jos arkkuhautaus ei ole mahdollista, tuhkaus voidaan järjestää toiseen krematorioon (esim. Kajaani, Jyväskylä, Kokkola, Seinäjoki, Rovaniemi). Hautaustoimistot huolehtivat krematorion varaamisesta ja kuljetuksista. Kempeleen seurakunta neuvottelee hautaustoimistojen kanssa kohtuullisista kuljetuskustannuksista, ja Kempeleen seurakunta osallistuu tässä poikkeustilanteessa kempeleläisten krematoriokuljetusten kustannusten maksamiseen talousjohtajan antaman päätöksen mukaisesti. 

Muutoin toimimme hautajaisjärjestelyjen suhteen normaalisti. Kirkkoherranvirasto palvelee ma-pe 11-14, Kissaojantie 12,
puh. 08 5614 500. Kirkkoherranvirastossa sovitaan hautaan siunaamisen ajankohta ja paikka, varataan seurakunnan tila muistotilaisuuteen, varataan pappi ja kanttori, sovitaan sanomakellojen soitosta ja kiitoksesta (kuolleen seurakuntalaisen nimen lukemisesta jumalanpalveluksessa). Pappi on yhteydessä lähiomaisiin surukeskustelua varten ennen siunaustilaisuutta.  

Palvelemme omaisia yhteistyössä hautaustoimistojen kanssa. Saattelemme teidän kanssanne läheisenne hänen viimeiselle matkalleen mahdollisimman arvokkaasti ja hyvin. Surussakin meillä on pysyvä turva Jumalassa. 

Kempeleessä 2.5.2023 
Erja Oikarinen, vs. kirkkoherra 

Hautajaiset

"Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan." 
Joh. 14:1-2

Hautausjärjestelyt

Kempeleen seurakunnan työntekijät haluavat olla lämpimästi mukana surun kohdatessa ja ovat käytettävissä niin hautajaisten suunnitteluun ja toteutukseen kuin muunkinlaisen tuen tarpeeseen. 

Hautajaisjärjestelyissä pyydämme Teitä ottamaan yhteyden Kempeleen seurakunnan kirkkoherranvirastoon, Kissaojantie 12, 90450 Kempele, p. (08) 5614 500. Virasto on auki arkisin klo 11-14, mutta hautajaisjärjestelyitä varten voi varata ajan aukioloaikojen ulkopuolelle joko puhelimitse viraston aukioloaukoina tai lähettämällä soittopyynnön osoitteeseen kempeleen.seurakunta(at)evl.fi.

Suomi.fi:n opas "Läheisen kuolema" sisältää yleisiä ohjeita, muistilistoja ja palveluiden yhteistietoja heille, joiden läheinen kuollut. Linkki oppaaseen: Läheisen kuolema - Suomi.fi

Hautajaiset antavat tilan yhdessä suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen. Yhteisestä ajasta kiitollisena voidaan saattaa läheinen viimeiselle matkalle. Poisnukkunutta läheistä voi hyvästellä tutuin virsin ja raamatunkohdin. Yhteisessä rukouksessa pyydetään voimaa kaipaukseen ja suruun.

Seurakunnalla on kaksi seurakuntasalia muistotilaisuutta varten:
Kirkonkylän seurakuntasaliLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa on istumapaikat 120 henkilölle ja
Kokkokankaan seurakuntasaliLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonka etuosassa on istumapaikat 220 henkilölle ja salin tarjoiluosassa on istumapaikat 240 henkilölle.

TILAVUOKRAT:
Kirkonkylän seurakuntasali tai Kokkokankaan seurakuntakeskus
Muistotilaisuuspäivä klo 7-22 + edellisen illan valmistelut klo 17-22:
- Vainaja Kempeleen seurakunnan jäsen)    74,40 e/sis. alv
- Vainaja ei Kempeleen seurakunnan jäsen) 148,80 e/sis. alv
Lisäksi:
Muistotilaisuudessa käytettyjen pöytäliinojen pesulakulu 2,85 e/liina/sis. alv
Mahdolliset lisävalmistelut ennen klo 17, mikäli salin muu käyttö se sallii. Tilat on mahdollista vuokrata vain klo 22 saakka.

Perunkirjoitus on tehtävä kolmen kuukauden sisällä kuolemasta.
Vainajasta tulee hankkia sukuselvitykset perunkirjoitusta varten
15 ikävuodesta lähtien jokaisesta asuinkunnasta, jossa hän on asunut.

Suruliputus

Surua ilmaistaan vakiintuneen tavan mukaan laskemalla lippu puolisalkoon. Suruliputuksessa käytetään yleensä Suomen lippua.

Kuolinpäivänä Suomen lippu laitetaan surun merkiksi surulippuun siinä talossa, jossa kuolema on tapahtunut. Suruliputtaa voi myös heti tiedon saavuttua vainajan kodissa, syntymäkodissa ja työpaikalla.

Suruliputuksessa lippu nostetaan ensin aivan ylös ja lasketaan sen jälkeen 1/3 salon mittaa alas siten, että lipun alareuna asettuu salon puoliväliin. Katto- ja seinäsalossa lippu lasketaan keskelle tankoa. Myös pois otettaessa lippu nostetaan ensin ylös ja vasta sitten lasketaan alas.

Suruliputus aloitetaan heti kuoleman tultua tietoon tai mikäli liputusaika jäisi lyhyeksi, suruliputus voidaan suorittaa seuraavana päivänä.

Hautauspäivänä liputetaan sekä vainajan kodissa että muistotilaisuuden pitopaikassa. Tällöin suruliputetaan aamulla klo 8:sta alkaen. Hautauspäivänä liputetaan siten, että liputuksen alkaessa lippu vedetään puolisalkoon. Kun vainajan siunaus- ja hautaustilaisuus on pidetty, lippu nostetaan loppupäiväksi täyssalkoon. Lippu nostetaan ylos jo ennen kuin saattoväki saapuu muistotilaisuuden pitopaikalle.Tällöin täyssalossa oleva lippu tervehtii ja osoittaa kunniaa vainajalle. Liputus päättyy auringon laskiessa tai viimeistään klo 21.

Jos kuolin- tai hautauspäivä on virallinen liputuspäivä, surutalossa noudatetaan suruliputuksen ohjeita.

Jos siunaustilaisuudessa käytetään useita lippuja, Suomen lippu asetetaan kuoriin vasemmalle puolelle. Järjestöjen lipuista valtakunnallisen järjestön lippu sijoitetaan Suomen lipun vasemmalle puolelle, paikallisen järjestön lippu oikealle puolelle. Lippuja kannettaessa Suomen lippua kannetaan edellä ja sillä tulee olla airueet.

Suruliputuksella osoitetaan yleensä yksityistä surua. Kansallisen merkkihenkilön tai jonkin suuronnettomuuden yhteydessä sisäasianministeriö voi kuitenkin suosittaa yleistä suruliputusta.

Hautajaiskuva

Seurakunnan juhlapalveluiden menuvaihtoehdot löytyvät täältä.

Tietoa seurakunnan haudanhoitopalvelusta löydät täältä.