Rippikoululaiset leirillä laulavat punaisesta laulukirjasta

Rippikoulu

Rippikoulu on mahdollisuus Sinulle nuori pysähtyä monien kysymysten ja elämän pohdintojen äärelle kristillisen uskon näkökulmasta.

Siellä ollaan keskellä nuorten elämää, uskonelämää, kärsivien ihmisten elämää, Raamattua, laulua, naurua, yhdessä lähimmäisten kanssa.

Rippikoulussa perehdytään nuoren elämänkysymyksiin ja etsitään niihin vastauksia elämää varten nykyhetkestä tulevaisuuteen. Siellä keskustellaan mm. ystävyydestä, rakkaudesta, uskosta, elämästä, kuolemasta, kärsimyksestä, ilosta, valosta ja ikuisesta elämästä.

Rippikoulut antavat hyvän pohjan seurakuntayhteydelle, jossa jokaiselle on oma paikka.

Evl.fi-sivustolta löydät perustietoja rippikoulusta.


Rippikoulut Kempeleen seurakunnassa 2020

Konfirmaatiot kesällä 2020

Kesän konfirmaatiot ovat Kempeleen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa. Rippikoululaisten tulee olla kirkossa tuntia ennen tilaisuuden alkamista konfirmaatiopäivänä. Erillinen ohjeistus konfirmaatioita varten annetaan ryhmäkohtaisesti.

Rippikoululainen voi kutsua konfirmaatiomessuun kaksi vierasta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että vanhemmat voivat osallistua konfirmaatiomessuun. Näin rajaamalla saamme pidettyä vaaditut turvavälit. Rajoitusten vuoksi myöskään kummit eivät ole siunaamassa nuoria. On hyvä huomata, että konfirmaatiota voi seurata etäyhteyksin. Tämän live-kuvauksen toteuttaa media-alan ammattilainen ja uskomme sen palvelevan teitä hyvin. Lähetämme linkin tähän live-lähetykseen sähköpostilla muutamaa päivää ennen ja sen voitte halutessanne jakaa myös eteenpäin. Lähetys on piilotettu ja siihen pääsee vain lähetyn linkin kautta. Konfirmaatiotallenne on katsottavissa noin kahden viikon ajan.

 

Korvaavuudet:

Jos puuttuu jokin "ryhmän yhteiset kokoontumiset" osallistuminen tai joku muu merkintä, niin se tulee korvata osallistumalla Kempeleen seurakunnan järjestämään jumalanpalvelukseen. Lisätietoja ryhmien omilta työntekijöiltä.

Rippikoulukorttien palautus huhtikuun loppuun mennessä kirkkoherranvirastoon.

Ota yhteyttä ryhmän omaan työntekijään, jos sinulla puuttuu jokin merkintä.

 

Rippikouluun liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä pia.rattya@evl.fi

 

Mikäli olet menossa kotiseurakuntasi ulkopuolelle rippikouluun tms. jonkin järjestön rippikouluun,  sinun tulee myös ilmoittautua rippikouluun ja kotiseurakuntayhteysjaksoon Kempeleen seurakunnassa. Myös tästä lisätietoa rippikouluinfossa.

Järjestöjen, yhdistysten ja urheilupainotteisen rippikoulun käyvät nuoret suorittavat kotiseurakuntayhteyden jakson täällä kotiseurakunnassa = Kempeleen seurakunnassa.