Uutislistaukseen

Kuvassa kymppisynttäreitä juhlineille tarkoitetut lahjat. Kotiinviemisiksi kymppiläiset saivat pienet lahjat

10-synttäreistä riemastuttava menestys

26.10.2021 12.43

Sunnuntaina 17.10. oli Kokkokankaalla odotettiin 10-vuotiaiden saapumista seurakuntakeskuksella. Lapset saapuivatkin yksi toisensa jälkeen valmiina viettämään yhteistä juhlaa. Tapahtuma oli järjestetty kaikkien tänä vuonna 10 vuotta täyttäneiden tai täyttävien kunniaksi. Synttärisankareita saapuikin paikalle yhteensä 82 ja Kokkokangas täyttyi iloisesta jännityksen täyttämästä puheen sorinasta.

- Heti ensimmäiseksi jokainen sai poseerata omassa enkeli-valokuvassa. Kuvista tuli mitä kauniimpia ja ihanimpia. Kuvien ottaminen herätti vähän kysymyksiäkin, mutta niihin saivat kaikki vastauksen aikanaan. Kyllä löytyy Kempeleestä kauniita ja komeita nuoria neitoja ja herroja, kehuu nuorisotyönohjaaja Merja Veikkolainen juhlijoita.

Oululainen Taikuri Elias Kvist pääsi viihdyttämään juhlijoita ja teki ihmeellisiä taikatemppuja. Äänet kajahtelivat esityksen aikana seurakuntasalin seinien sisäpuolella ja lienee riittänyt vähän ulkopuolellekin. Yleisö ihasteli taikurin esitystä suurella riemulla. Taika-show’sta saatiin jotain terveisiä myös kotiin vietäväksi.

Taika-Show’n jälkeen päästiin tekemään monenlaista toimintaa: kädentaitorastilla jokainen sai tuunata itselleen oman valokuvakehyksen. Kehykseen pystyi laittaa oman enkeli-kuvansa.

- Ajatus kuvasta oli se, että se muistuttaisi meitä, että olemme kaikki enkeleitä toisillemme, valottaa Veikkolainen.

Toimintarastilla saattoi kokeilla sählypallojen lämimistä maaliin maalitutkan mitatessa nopeutta. Ohi kulkiessa saikin olla tarkkana, ettei eksy pallon kulkureitille. Sen verran kovia lyöntejä nähtiin. Omaa vuoroa odotellessa sai kaunistautua kasvomaalauksessa. Poskea tai kättä koristamaan sai kukkia, aurinkoja, autoja tai vaikka hämähäkinseittejä. Osa porukasta sai myös uudet silmälasit ja vielä ihan ilmaiseksi.

- Ja mitä juhlat olisivat ilman kakkua. Kolmas toimintarasti oli tietysti herkuttelurasti ja kaikki saivat suunsa makeaksi kakulla ja muilla herkuilla, kertoo juhlia ahkerasti järjestänyt Merja Veikkolainen.

Kotimatkalleen jokainen kymppiläinen sai mukaansa pienen lahja seurakunnalta: oman enkeliheijastimen suojelemaan ja varjelemaan omia teitä kulkiessa. Ilmapallot heiluen juhlijat lähtivät kotimatkalle.

Oli ilo saada juhlistaa tätä isoa merkkipaalua kymppiläisten kanssa. Vielä kerran onnea kaikille tämän vuoden 10-vuotiaille, on hienoa olla täys 10!

”10-vuotiaana tietää paljon, paljon tästä maailmasta.

Oppinut on paljon kaikenlaista suuresta, suuresta maailmasta.

Edessä on vielä aikaa lapsuuden - silloin kun täyttää kymmenen!”