On aika hiljentyä

1.4.2021 13.31

Hiljaista viikkoa on sanottu Jumalan hiljentymisen viikoksi. Hänen voimansa ja valtansa on täysin kätkettyä, ja ainoa mikä näyttäytyy, on hänen voimattomuutensa, hiljenemisensä. Se hiljensi myös hänen seuraajansa. Laittoi heidät kätkeytymään suljettujen ovien taakse.

Jumala ei kuitenkaan ole poissa. Hän ei poistu, vaikka olisi vaiti. Hän on läsnä, vaikka emme häntä näe tai koe. On sanottu että mikäli Jumala vaikenisi, kaikki elämä loppuisi. Jumala kuitenkin puhuu vaikenemisessa hiljaisella viikolla. Meidän on usein vaikea kestää hiljaisuutta, emmekä tahdo hyväksyä vaikenemista.

Juhani Rekola kirjoittaa: ”Ihmeellinen on hetki, jolloin Jeesus on vaiti ja ääneti ja kuitenkin puhuu ja julistaa.” Jumalan ajatukset ja tavat toimia (Jes. 55:8-9) ovat meille ymmärtämättömiä. Mutta kaiken käsittämättömyydenkin keskellä saamme jäädä itse kukin, ja kunkin työ, kuin myös hänen maailmanlaajuinen kirkkonsa siihen luottamukseen että Jumala on. Ja hänen olemisensa on aina aktiivista, uutta luovaa olemista. Sen varassa elämme, olemme ja liikumme (Apt. 17).

Missä oletkin, ristin varjo on myös sinun päälläsi, elämän merkkinä.

Siunattua pääsiäisen aikaa toivottaen

Vesa Äärelä