Messu/Yhteisvastuukeräys alkaa

Messudiakoni: Leena Hintsala
Avustava pappi: Päivi Ollikainen
Musiikkiryhmä: Jenny Paakinaho, kantele, kirkkokuoro

Tänään käynnistyy vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys, jonka teemana on vanhemmuuden tukeminen. Vanhemmuuden ensiaskelissa ovat myös nasaretilaiset Maria ja Joosef. Kynttilänpäivänä evankeliumissa he ovat 40 päivän ikäisen esikoispoikansa Jeesuksen kanssa Jerusalemin temppelissä. Juutalaisen uskon mukaan oli aika tuoda uhri Jumalalle. Rikkaat antoivat Mooseksen lain ohjaamana uhriksi karitsan ja kyyhkysen, köyhä kansa kaksi metsäkyyhkyä tai kyyhkysenpoikaa. Joosef ja Maria olivat tätä köyhää kansaa, tavallista väkeä.

Temppelissä vanha hurskas mies nimeltään Simeon näkee Messiaan pienessä Jeesus -lapsessa. Simeon puhkeaa ylistykseen, sillä Jumalaan lupaama pelastus on tullut maan päälle ja hän saa pitää Häntä sylissään.

Kolehti: Yhteisvastuukeräykselle, joka toteutetaan teemalla: Vanhemmuuden tukeminen. Kirkko-palvelut ry.