Pyhän Kolminaisuuden kirkko

Neljännen adventtisunnuntain evankeliumitekstissä Joosef asetetaan vaikeaan paikkaan. Lakia kunnioittavana miehenä hän tietää, mitä hänen olisi tehtävä, mutta hän ei koe sitä rakkaudelliseksi ja haluaisi toimia lievemmin. Unessa hänelle ilmestyvä enkeli antaa hänelle luvan vielä rohkeampaan toimintaan. Näyn perusteella Joosef uskaltaa toimia toisin kuin laki edellyttäisi. Ympäristö ei unesta kuitenkaan tiedä. Vaikka uni olisikin antanut Joosefille sisäisen rauhan, häntä todennäköisesti arvosteltiin ulkopuolelta ankarasti.

Sunnuntain päähenkilöksi kirkkokäsikirja ilmoittaa Marian, mutta teksti puhuu enemmän Joosefista. Ehkä tähän ristiriitaan onkin tavoitettu jotain oleellista Joosefin sisäisestä taistelusta.

Pyhäpäivä: 4. adventtisunnuntai
Pyhäpäivän aihe: Herran syntymä on lähellä
Alttarikynttilät: 2
Liturginen väri: Violetti, Sininen
Pyhän Kolminaisuuden kirkko - Sali

Liturgi: Juha Maalismaa
Avustava pappi: Vesa Äärelä
Messudiakoni: Outi Kuru
Kanttori: Marjo Irjala
Suntio: Mika Ollikainen

Kolehti: Evankelioimistyöhön Japanissa Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta.

Pyhän Kolminaisuuden kirkko

Keskustan seurakuntatalo