Lapset istuvat lattialla pupukorvat päässä.

Päiväkerhot

Päiväkerhoilmoittautuminen kaudelle 2021-2022 aukeaa ma 12.4. ja linkki ilmoittautumiseen löytyy tästä: Päiväkerhoilmoittautuminen kaudelle 2021-2022

Kerhopaikkoina toimivat Pyhän Kolminaisuuden kirkko ja Kokkokankaan seurakuntakeskus. Voit valita suoraan, mihin ryhmään haluat lapsesi ilmoittaa. Emme kuitenkaan voi taata, että kaikki ryhmät toteutuvat (ryhmän toteutuminen riippuu lasten määrästä), joten valitse useampi sinulle sopiva ryhmä.

Kauden 2021-2022 päiväkerhoryhmät kokoontuvat seuraavina aikoina:

• Kokkokankaan seurakuntakeskus, 2 krt/vko: ma ja to klo 9-11.30 (3-5-vuotiaiden ryhmä)
  • Kokkokankaan seurakuntakeskus, 3 krt/vko: ma, ti ja to klo 12.30-15 (3-5-vuotiaiden ryhmä)
  • Pyhän Kolminaisuuden kirkko, 3 krt/vko: ma, ti ja to klo 9-11.30 (3-5-vuotiaiden ryhmä)
  • Pyhän Kolminaisuuden kirkko, 2 krt/vko: ma ja to klo 12.30-15 (3-5-vuotiaiden ryhmä)

Tulethan päiväkerhoon TERVEENÄ! Seuraamme koronatilanteen muuttumista ja ilmoitamme, jos se vaikuttaa kerhoihin.

Kempeleen seurakunnan päiväkerho on kirkon toimintaa 3-5-vuotiaiden lasten parissa. Päiväkerhossa vaalitaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua. Kerhotoimintamme pohjana on Kirkon Vasu. Toimintamme on pedagogisesti suunniteltua, valmisteltua ja toteutettua. Kerhossa annetaan kasteopetusta mm. viettämällä kerhohartauksia kirkkovuosi huomioiden ja tutustumalla erilaisiin Raamatun kertomuksiin. Kädentaidot, liikunta, musiikki, mediakasvatus, ympäristökasvatus, sadut ja lorut kuuluvat osana kerhon toimintoihin. Varsinkin 5-vuotiaiden lasten kanssa tutustutaan kirjaimiin ja numeroihin, opetellaan laskemista, erilaisia muotoja ja värejä sekä tehdään erilaisia viskaritehtäviä huomioiden lähestyvä esikouluvuosi. Käytössämme on PIKI-toimintamalli (pienten lasten kiusaamisen ehkäisy).

Toimimme päiväkerhossa lasten, vanhempien ja työntekijöiden välisessä kumppanuudessa. Kerhokauden alkaessa vanhemmat täyttävät lapsestansa päiväkerhon vasulomakkeen, jonka pohjalta käydään alkukeskustelu. Päiväkerhon voi aloittaa lapsen täytettyä 3 vuotta, mutta lapsen voi ilmoittaa kerhoon jo aiemmin.  Ilmoittautuminen tehdään sähköisesti tämän sivun ylälaidassa olevasta linkistä. Lastenohjaajat ottavat ilmoittautumisen jälkeen kotiin yhteyttä ja sopivat vanhempien kanssa tarkemmin kerhon aloittamisesta. Keväisin ilmoittaudutaan seuraavan kauden toimintaan ja toimintavuoden aikana lapsi pääsee kerhoon, jos ryhmissä on tilaa.

Päiväkerhomaksu

on tarvikemaksu, joka laskutetaan toimintakausittain (syksy, kevät) sen jälkeen, kun lapsi on osallistunut kerhoon viisi kertaa. Yhden kerran viikossa kokoontuvissa ryhmissä kerhomaksu laskutetaan, kun lapsi on osallistunut kolme kertaa kerhoon.

Vuonna 2020 tarvikemaksu on 55 €/ toimintakausi kolme kertaa viikossa kokoontuvista kerhoista, 40 €/ toimintakausi kaksi kertaa viikossa kokoontuvista kerhoista ja 30 €/ toimintakausi yksi kertaa viikossa kokoontuvista kerhoista. Seurakunnan ulkopuolisilta maksut ovat kaksinkertaiset.

Alla olevasta linkistä voit tutustua kirkon varhaiskasvatussuunnitelmaan

Varhaiskasvatuksen lähiesimies, seurakuntapastori