Lapset rivissä katsomassa vanhaa kirkkoa

Kotikirkkoviikko

Kotikirkkoviikko vuosittain viikolla 42

Seurakunta järjestää Kotikirkkoviikon vuosittain viikolla 42. Tällöin kutsutaan kaikki eskarilaiset, 3. ja 6. luokkalaiset tutustumaan Kempeleen kirkonmäelle kirkkoihin ja hautausmaa-alueeseen toiminnallisin menetelmin.

Tutuksi tulee  328 vuotta vanha aarteemme Vanha kirkko, Vanhan kirkon tapuli, hautausmaa-alue ja Pyhän Kolminaisuuden kirkko.

Tutustuminen tehdään toiminnallisin menetelmin, viiden aistin pedagogiikkaa käyttäen: kuunnellen, katsellen, haistellen, maistellen ja tunnustellen. Tunnin aikana mitataan, etsitään, kokeillaan. Jokaiselle ikäkaudelle on oma suunnitelmansa: eskarilaiset laskevat, mittaavat ja vertaavat, 3. luokkalaiset tutustuvat ja tunnustelevat ja mahdollisesti kiipeävät, 6. luokkalaiset perehtyvät symboliikkaan sekä hautaamiseen liittyviin asioihin.

Kotikirkkovierailu on tunnustukseton eli siihen voivat osallistua kaikki lapset!

Vierailun varaaminen:

* Katso aikataulusta ryhmällesi sopiva vapaa aika.

* Laita ehdotuksesi sähköpostilla juha.maalismaa(at)evl.fi

* Vierailuaikaa ei voi varata suoraan netistä. HUOMIO!

Ohjeita Kotikirkkoviikko -vierailuun:

* Kuljetuksella tulevat: Olkaa valmiita ajoissa kuljetusta varten! Kuljetusaikataulu on tiivis ja myöhästyminen vaikuttaa koko päivän aikatauluun!

* Kävellen kirkonmäelle tulijat: Kierros lähtee Pyhän Kolminaisuuden kirkon pääoven luota. Odottakaa siinä opasta!

* Kaikki ryhmät ovat kierroksen aikana osan ajasta ulkona. On tärkeää huolehtia, että osallistujilla on säänmukainen ulkovaatetus.

* Vierailulla ei tarvita kännykkää.