Vammaisten lasten ryhmä Kambodzhasta heiluttaa käsiään tervehdyksenä

Nimikkolähettimme ja nimikkokohteemme:

Leila ja Kari Pentikäinen, Etiopia, Suomen Lähetysseura

Leila on kummilapsityön koordinaattori ja hänen työhönsä kuuluu mm. aids-orpojen parissa tehtävä kummilapsityö sekä vaikeasti vammaisten lasten parissa tehtävä työ.

Kari toimii kirkollisen työn koordinaattorina.

Pentikäisten asuinpaikka on Etiopian pääkaupunki Addis Abeba.

SAT 7 - Tuomassa rauhaa ja toivoa Lähi-Itään, Suomen Lähetysseura

150 milj. lasta Lähi-idän alueella elää keskellä konflikteja. SAT 7:n uusi My School –ohjelma tarjoaa pakolaisleirien lapsille mahdollisuuden koulunkäyntiin satelliittikanavan välityksellä.

Satelliittikanavan kautta naiset saavat vertaistukea sekä tietoa oikeuksistaan.

Radiolähetystyö Intiassa, Medialähetys Sanansaattajat

Radio on tärkeä viestintäväline massa, jossa miljoonat ihmiset eivät osaa lukea. Kristillisten radio-ohjelmien kautta tuhannet intialaiset ovat kuulleet rakastavasta Jumalasta ja liittyneet kirkkoihin. Siellä, missä ei ole kirkkoja, on voitu perustaa uusia seurakuntia.

Vammaisten lasten tukeminen Kambodzhassa, Suomen Lähetysseura

Kambodzhan vaikeasti vammaiset lapset ja heidän perheensä elävät usein köyhyyden kierteessä. Tuen avulla järjestetään koulutusta yhteisöjen jäsenille ja johtajille, tuetaan päiväkerho- ja opetustoimintaa ja kotikuntoutusryhmien perustamista.

Lukutaitoa naisille Afrikassa, Suomen Pipliaseura

Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelma ulottuu 13 Afrikan vähemmistökielelle Etiopiassa, Keniassa, Malawissa, Namibiassa ja Tansaniassa. Ohjelman myötä 20 000 naista oppii lukemaan.

Maailmassa on edelleen yli 750 miljoonaa lukutaidotonta aikuista; heistä 2/3 on naisia. Lukemaan oppiminen omalla kielellä on perustava ihmisoikeus ja elämän suuri käännekohta. Lukutaito on elinikäinen pääoma. Tyttöjen ja naisten kouluttaminen kohentaa perheiden elämää monin tavoin.

Vain lukutaitoinen voi osallistua kokonaisvaltaisesti yhteisönsä ja yhteiskuntansa toimintaan. Lukutaitoiset naiset ohjaavat myös lapsensa kouluun, ja hyvän kierre kasvaa.

Kirkkokahvien vapaaehtoinen kahviraha

Lasten pankki, Suomen Lähetysseura

Jumalanpalveluksen jälkeen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa on tarjolla kirkkokahvit. Kirkkokahveilla voit antaa vapaaehtoisen lahjan lähetystyölle Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin.

Lasten Pankin tuki käytetään seuraaviin kohteisiin:

Lasten koulunkäynnin tukeminen, lasten hyvinvoinnin edistäminen ja lastensuojeluun liittyvä koulutus Angolassa, Boliviassa, Botswanassa, Etiopiassa, Kambodzhassa, Kiinassa, Kolumbiassa, Namibiassa, Nepalissa, Palestiinassa, Senegalissa, Tansaniassa, Thaimaassa, Venezuelassa, Venäjällä ja Virossa.

Nuorten kummikohde:

Ilembulan aids-orvot, Tansania, Suomen Lähetysseura

Kummituki mahdollistaa Ilembulan kylän kaikkein köyhimpien lasten kouluttautumisen. Kaikki ohjelmaan valitut nuoret ovat aids-orpoja. Tuella katetaan oppilaiden koulumaksut, koulumatkat ja koulutarvikkeita.

Ilman kummiohjelman tarjoamaa opiskelumahdollisuutta nuorten tulevaisuus olisi varsin lohduton. Raskaiden töiden vaihtoehtona on usein joutuminen kadulle, nuorten raskaudet, kerjääminen, varastelu ja huumeet. Kummituki avaa tien toisenlaiseen elämään.