Lintu laulaa oksalla

Musiikki

"Olen laulaja elämän saaton. Sen tehtävän Herralta sain.
Olen juhlain ja juhlien aaton ja arjen ja sunnuntain ..."
- Hilja Aaltonen -

 

Seurakunnan kuoroista

Kempeleen seurakunnassa toimii viisi erilaista kuoroa/lauluryhmää: Kirkkokuoro, Askeleet, Ylistyslauluryhmä Versot, lauluryhmä Kanervat ja kamarikuoro Sofia Magdalena.
 

Jos olet kiinnostunut laulamisesta ja haluaisit mukaan johonkin kuoroon tai lauluryhmään, ole yhteydessä kanttoreihin - he kertovat mielellään lisää!

"Laulu ilon tuottaa, laulu yhdistää. Tulkaa kaikki mukaan, kukaan pois ei jää!"

Kirkkokuoro

Kirkkokuoro on tarkoitettu kaikille sekakuorolaulamisesta pitäville aikuisille. Harjoitukset ovat torstaisin klo 18-20 Tiilitien seurakuntakodissa. Syksyn ensimmäinen harjoitus to 2.9.2021.

Uudet laulajat ovat tervetulleita kaikkiin stemmoihin. Tällä hetkellä kuorossa on 23 laulajaa. Ikäjakauma on suuri, minkä koemme kuorossa suurena rikkautena. Kuorossa lauletaan monen tyylisiä hengellisiä sekakuorolauluja messuja, erilaisia juhlia ja vierailuja varten. Teemme mukavia kuororetkiä säännöllisesti eri puolille Suomea ja pidämme kuoroleirejä seurakunnan leirikeskuksessa Luurinmutkassa.

Kuoro kuuluu Suomen Kirkkomusiikkiliittoon ja sen alaostoon Pohjois-Pohjanmaan kirkkomusiikkipiiriin. Joka neljäs vuosi kuoro osallistuu valtakunnallisille Kirkon Musiikkijuhlille.

Tervetuloa virkistymään laulamisesta hyvässä ja iloisessa porukassa, hyvän sanoman äärellä! Lisätietoja Tarulta.


Ylistyslauluryhmä Versot

Versojen toiminta kiertyy vahvasti seurakunnassamme säännöllisesti pidettävien Sanan ja rukouksen iltojen ympärille, joissa Versoilla on iso rooli esilauluryhmänä ja myös kuorona.

Laulamme pääasiassa yksiäänisiä hengellisiä lauluja. Tyylien kirjo on runsas, mutta yhteistä lauluille on reipas ja ylistävä "meininki".

Toiminnassamme myös rukouselämällä on suuri merkitys. Monet versolaiset toimivatkin vapaaehtoisina mm. messujen rukouspalvelussa.

Tällä hetkellä kaikki versolaiset ovat naisia, mutta kuka tahansa ylistyslauluista innostunut on lämpimästi tervetullut mukaan iloiseen joukkoomme.

Harjoitukset ovat kirkossa kerran kuussa maanantaisin sekä sunnuntaisin Sanan ja rukouksen iltojen yhteydessä. Lisätietoja Marjolta.


Sofia Magdalena

Sofia Magdalena aloitti toimintansa vuonna 1991 Oulun tuomiokirkkoseurakunnan lauluyhtyeenä. Nimensä se sai kotikirkoltaan, joka on nimetty kuningas Kustaa III:n puolison, Sofia Magdalenan, mukaan. Johtajien vaihtumisen myötä kuoro itsenäistyi, ja tällä hetkellä Taru Pisto johtaa sitä osana Kempeleen seurakunnan kanttorin virkaansa.

Kuoro konsertoi aktiivisesti eri puolilla Suomea, ja sen ohjelmistoon kuuluu ennen kaikkea eri vuosisatojen sakraalimusiikki, vanha musiikki sekä suomalaisten säveltäjien laulumusiikki. 

Kuorossa on tällä hetkellä 14 laulajaa ja uusia kutsutaan mukaan tarvittaessa.

Sofia Magdalena keväällä 2016

 

Kirkkokuoroa ja Sofia Magdalenaa johtaa kanttori Taru Pisto.

 


Lauluryhmä Kanervat

Lauluryhmä Kanervat on tarkoitettu eläkeläisille, jotka tulevat harjoituksiin mielellään päivällä. Harjoitukset ovatkin aina torstaisin klo 11 eläkeläisten päiväpiirin yhteydessä Kokkokankaalla. Kynnys on matala ja kuka tahansa voi liittyä ryhmään mukaan. Yhdessä laulaminen antaa iloa ja voimia arkeen!

Laulamme yksi- tai kaksiäänisesti pianon ja kitaran säestyksellä kansanlauluja, koululauluja ja hengellisiä lauluja. Käymme laulamassa myös Kempeleen laitoksissa, kuten Hovila ja terveyskeskus.

Kanervat-lauluryhmää johtaa Anni Näyhä p. 050 567 3297. Häneltä voi kysyä lisätietoja toiminnasta.

 


Askeleet -kuoro

on nuorekas, työikäisten laulajien sekakuoro.
Kuoro laulaa 4-äänistä, monipuolista ohjelmistoa a cappella, piano-/urkusäestyksellä ja toisinaan soitinyhtyeen kanssa.
Askeleet-kuoro avustaa jumalanpalveluksissa sekä monissa erilaisissa seurakunnan tilaisuuksissa, esim. juhlissa, kauneimmat joululaulut-tilaisuuksissa ja iltamusiikeissa.
Askeleet-kuoro harjoittelee Pyhän Kolminaisuuden kirkossa joka toinen perjantai klo 18-19.30.
Kuoro ottaa uusia laulajia, lisätietoja voi kysyä Marjolta!
Askeleet-kuoroa johtaa kanttori Marjo Irjala.

 

Nuorten lauluryhmä

 

Nuorten lauluryhmä on seurakunnan nuorista koostuva pieni, 6-10 hengen porukka, joka laulaa nuorten veisuja ja valitsemiaan hengellisiä kappaleita.

Lauluryhmä kokoontuu kerran kahdessa viikossa maanantaisin Kokkokankaan salissa klo 18.30-20.

Lauluryhmä käy laulamassa niin messuissa kuin nuorten tapahtumissa.

Lauluryhmää johtaa nuorisotyönohjaaja Outi Kuru p.040 7790372 / outi.kuru(at)evl.fi

 


Muu musiikkitoiminta

Jumalanpalveluksissa avustavat myös oman seurakunnan nuoret, vierailevat kuorot, soittajat ja laulajat. Jos olet kiinnostunut musiikkiavustajan tehtävistä, voit olla yhteydessä kanttoreihin. Otamme ilolla vastaan kaikki soittajat ja laulajat!

Kirkoissamme järjestetään vuosittain lukuisia sävelhartauksia sekä kuoro-, yksinlaulu- ja urkukonsertteja.

Askeleet-kuoron ryhmäkuva