Isosisko syöttää ruokaa lusikalla pikkusiskolle Ambomaalla, Namibiassa.

Nimikkolähettimme ja nimikkokohteemme:

Leila ja Kari Pentikäinen, Etiopia (Suomen Lähetysseura)

Leila on kummilapsityön koordinaattori ja hänen työhönsä kuuluu mm. aids-orpojen parissa tehtävä kummilapsityö sekä vaikeasti vammaisten lasten parissa tehtävä työ.

Kari toimii kirkollisen työn koordinaattorina.

Pentikäisten asuinpaikka on Etiopian pääkaupunki Addis Abeba.

Johanna ja Shuhei Yamaguchi, lähdössä Japaniin (Suomen Ev.Lut. Kansanlähetys)

Yamaguchin perhe on lähdössä Japaniin nuorisotyöhön. Lähtö on siirtynyt syksyyn 2020.

SAT 7—Tuomassa rauhaa ja toivoa Lähi-Itään (Suomen Lähetysseura)

150 milj. lasta Lähi-idän alueella elää keskellä konflikteja. SAT 7:n uusi My School –ohjelma tarjoaa pakolaisleirien lapsille mahdollisuuden koulunkäyntiin satelliittikanavan välityksellä.

Satelliittikanavan kautta naiset saavat vertaistukea sekä tietoa oikeuksistaan.

Radiolähetystyö Intiassa (Medialähetys Sanansaattajat)

Radio on tärkeä viestintäväline massa, jossa miljoonat ihmiset eivät osaa lukea. Kristillisten radio-ohjelmien kautta tuhannet intialaiset ovat kuulleet rakastavasta Jumalasta ja liittyneet kirkkoihin. Siellä, missä ei ole kirkkoja, on voitu perustaa uusia seurakuntia.

Vammaisten lasten tukeminen Kambodzhassa (Suomen Lähetysseura)

Kambodzhan vaikeasti vammaiset lapset ja heidän perheensä elävät usein köyhyyden kierteessä. Tuen avulla järjestetään koulutusta yhteisöjen jäsenille ja johtajille, tuetaan päiväkerho- ja opetustoimintaa ja kotikuntoutusryhmien perustamista.

Lukutaitoa naisille Afrikassa (Suomen Pipliaseura)

Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelma ulottuu 13 Afrikan vähemmistökielelle Etiopiassa, Keniassa, Malawissa, Namibiassa ja Tansaniassa. Ohjelman myötä 20 000 naista oppii lukemaan.

Maailmassa on edelleen yli 750 miljoonaa lukutaidotonta aikuista; heistä 2/3 on naisia. Lukemaan oppiminen omalla kielellä on perustava ihmisoikeus ja elämän suuri käännekohta. Lukutaito on elinikäinen pääoma. Tyttöjen ja naisten kouluttaminen kohentaa perheiden elämää monin tavoin.

Kirkkokahvien vapaaehtoinen kahviraha

Lasten pankki (Suomen Lähetysseura)

Jumalanpalveluksen jälkeen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa on lähes aina tarjolla kirkkokahvit. Kirkkokahveilla voit antaa vapaaehtoisen lahjan lähetystyölle Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin.

Tänä vuonna Lasten Pankin tuki käytetään seuraaviin kohteisiin:

Lasten koulunkäynnin tukemiseen, lasten hyvinvoinnin edistämiseen ja lastensuojeluun liittyvään koulutukseen Angolassa, Boliviassa, Botswanassa, Etiopiassa, Kambodzhassa, Kiinassa, Kolumbiassa, Namibiassa, Nepalissa, Palestiinassa, Senegalissa, Tansaniassa, Thaimaassa, Venezuelassa, Venäjällä ja Virossa.

Nuorten kummikohde:

Albiinolapset, Tansania (Suomen Lähetysseura)

Ihmiset, joilla on albinismi, kokevat monenlaista syrjintää ja varsinkin maaseudulla suoranaista vainoa.

Kirkko työskentelee uutterasti albinismiin kohdistuvien haitallisten uskomusten muuttamiseksi. Yksi tärkeä keino on kristillinen lähetystyö. Kirkko pyrkii toimimaan Raamatun opin mukaisena esimerkkinä lähimmäisenrakkaudesta ja opettamaan oikeaa tietoa albinismista.

Tärkeää on myös se, että lapset voisivat käydä koulua. Tavoitteena on löytää albiinolapsille ja nuorille turvallinen koulu- ja opiskelumahdollisuus. Lähetysseura tukee albiinolasten koulunkäyntiä kummituen avulla.

Lähetystyö on kirkon perustehtävä.

Tätä tehtävää Kempeleen seurakunta toteuttaa yhdessä kirkon lähetysjärjestöjen kanssa.

Nuttukerho

Maanantaisin klo 18 Kahvila Ilonpisarassa (Tiilitie 1, kirkkoherran viraston Kempeleentien puoleinen pääty).

Toiminta jatkuu syksyllä.

Kerhossa kudotaan vauvansukkia oman seurakunnan kastetuille lapsille, vauvannuttuja Etiopian synnytyssairaaloihin ja tehdään käsitöitä myyntiin seurakunnan myyjäisiin.

Toivoa naisille -ryhmä

Joka toinen tiistai (parilliset viikot) kirkkoherranviraston kokoushuone Wirkkalassa klo 18-19:30.

Toiminta jatkuu syksyllä.

Toivoa naisille -ryhmä on rukouspiiri, jossa rukoillaan maailman naisten puolesta kerran kuussa ilmestyvän rukouskalenterin mukaan.

Kahvila Ilonpisara on avoinna ti ja pe klo 12-15.
Kahvila avataan syksyllä.