Hosulit

To 23.11.2017
Minä odotan Herraa kuin vartijat aamua,
hartaammin kuin vartijat aamua. Ps. 130:6

Hosulit

Hosulit on 5-vuotiaiden (v. 2012 syntyneet) oma päiväkerhoryhmä, joka kokoontuu tiistai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin klo 9.00-11.30. Teemme yhteistyötä Pyhän Kolminaisuuden kirkon päiväkerhon kanssa, jotta vanhemmat ehtivät tuoda eri-ikäiset sisarukset päiväkerhoihin ajallaan. Hosuleiden kanssa samaan aikaan Pyhän Kolminaisuuden kirkossa toimii 3-4-vuotiaiden ryhmä klo 9.10-11.40 (ke, pe).

Päiväkerhossa ulkoilemme kerhon alussa lähes säällä kuin säällä. Lisäksi päiväkerhoon kuuluu pieni hartaushetki, kotoa tuotujen terveellisten eväiden syönti, vaihtelevasti kädentöitä/musiikkia/liikuntaa sekä ohjatusti että lapsilähtöisesti. Viskareiden kanssa teemme myös viikoittain viskaritehtäviä, joista kokoamme kauden aikana lapsen omaa viskarikirjaa. Päiväkerhokertaan sisältyy myös jokaisella kerralla lasten vapaata leikkiaikaa. Päiväkerho päättyy jokaisella kerralla loppusatuun ja -lauluun.

5-vuotiaiden ryhmässä toimii PIKI-toimintamalli, jolla tuetaan lapsen vuorovaikutustaitojen kehittymistä ja tunnetaitojen hallintaa. PIKI tuo käyttöömme uuden toimintamallin kiusaamisen ennaltaehkäisemiseen. Tavoitteenamme on avoin kasvatuskumppanuus vanhempien kanssa.

Ympäristödiplomiseurakuntana opettelemme lasten kanssa myös kierrätystä, ympäristön positiivisia arvoja ja luonnonsuojelua. Kerhohuoneessamme on oma pieni ekopisteemme, jonka avulla kierrätys tulee läheiseksi jokaista kerhopäiväämme.

Viskareiden kanssa seikkailee koko kerhokauden ajan myös kuvitteelliset sisarukset Tytti ja Topi, jotka muuttavat lähetystyöntekijävanhempiensa kanssa Kambodzhaan. Tytin ja Topin kautta tutustumme lasten kanssa erilaisiin ihmisiin, eri kulttuureihin ja tapoihin sekä
tutustumme myös omaan kotimaahamme, kulttuuriperinteisiin, juhlapyhiin ja kirkkovuoden kalenteriin. Kambodzha on seurakuntamme yksi nimikkokohteemme, jossa tuetaan mm. vaikeasti kehitysvammaisia lapsia ja heidän perheitään.

Tälle sivulle lisäämme kerhokauden aikana valokuvia toiminnastamme.