Hosulit
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Päivän sana

Su 24.6.2018
Jeesus sanoi: "Luuletteko, että he olivat suurempia syntisiä kuin kaikki muut galilealaiset, koska saivat tuollaisen lopun? Eivät suinkaan - samalla tavoin te kaikki olette tuhon omia, ellette käänny." Luuk. 13:2-3
Kempeleen seurakunta - etusivulle
Sivukartta Tekstin koko   a A A Tulosta sivu

Hosulit

Hosulit

 

Hosulit on 5-vuotiaiden (v. 2012 syntyneet) oma päiväkerhoryhmä, joka kokoontuu tiistai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin klo 9.00-11.30. Teemme yhteistyötä Pyhän Kolminaisuuden kirkon päiväkerhon kanssa, jotta vanhemmat ehtivät tuoda eri-ikäiset sisarukset päiväkerhoihin ajallaan. Hosuleiden kanssa samaan aikaan Pyhän Kolminaisuuden kirkossa toimii 3-4-vuotiaiden ryhmä klo 9.10-11.40 (ke, pe).

Päiväkerhossa ulkoilemme kerhon alussa lähes säällä kuin säällä. Lisäksi päiväkerhoon kuuluu pieni hartaushetki, kotoa tuotujen terveellisten eväiden syönti, vaihtelevasti kädentöitä/musiikkia/liikuntaa sekä ohjatusti että lapsilähtöisesti. Viskareiden kanssa teemme myös viikoittain viskaritehtäviä, joista kokoamme kauden aikana lapsen omaa viskarikirjaa. Päiväkerhokertaan sisältyy myös jokaisella kerralla lasten vapaata leikkiaikaa. Päiväkerho päättyy jokaisella kerralla loppusatuun ja -lauluun.

5-vuotiaiden ryhmässä toimii PIKI-toimintamalli, jolla tuetaan lapsen vuorovaikutustaitojen kehittymistä ja tunnetaitojen hallintaa. PIKI tuo käyttöömme uuden toimintamallin kiusaamisen ennaltaehkäisemiseen. Tavoitteenamme on avoin kasvatuskumppanuus vanhempien kanssa.

Ympäristödiplomiseurakuntana opettelemme lasten kanssa myös kierrätystä, ympäristön positiivisia arvoja ja luonnonsuojelua. Kerhohuoneessamme on oma pieni ekopisteemme, jonka avulla kierrätys tulee läheiseksi jokaista kerhopäiväämme.

Viskareiden kanssa seikkailee koko kerhokauden ajan myös kuvitteelliset sisarukset Tytti ja Topi, jotka muuttavat lähetystyöntekijävanhempiensa kanssa Kambodzhaan. Tytin ja Topin kautta tutustumme lasten kanssa erilaisiin ihmisiin, eri kulttuureihin ja tapoihin sekä
tutustumme myös omaan kotimaahamme, kulttuuriperinteisiin, juhlapyhiin ja kirkkovuoden kalenteriin. Kambodzha on seurakuntamme yksi nimikkokohteemme, jossa tuetaan mm. vaikeasti kehitysvammaisia lapsia ja heidän perheitään.


Tälle sivulle lisäämme kerhokauden aikana valokuvia toiminnastamme.