Historiatietoja

Pe 25.5.2018
Jumalan voiman vaikutuksia on monenlaisia, mutta hän, joka meissä kaikissa kaiken vaikuttaa, on sama. Hän antaa Hengen ilmetä itse kussakin erityisellä tavalla, yhteiseksi hyödyksi. 1 Kor. 12:6-7

Historiatietoja

v. 1741 kamarikollegio määräsi pitäjänapulaisen puustelliksi Kullion eli Kuljun kruununtilan (n:o 31).

Toinen pappila valmistui v. 1804 ja sen rakennuskustannuksiin joutui silloinen pitäjänapulainen Johan Wichman osallistumaan 1/3:lla. Kyseinen rakennus myytiin Kempeleen Nuorisoseuralle vuonna 1899 1 050 markalla.

Nykyinen, järjestyksessään kolmas pappilarakennus rakennettiin vuonna 1899. Kirkkoherra Toivo Kajavan aloitteesta pappilan toiseen päähän perustettiin vuonna 1923 kunnan ensimmäinen seurakuntasali. Kyseinen rakennus toimi kirkkoherran virka-asuntona vuoteen 1966 asti ja viimeisin tässä pappilassa asunut oli "Kempeleen Kallenakin" tunnettu kirkkoherra Kaarlo Ilmari Cajanus. Hän toimi seurakuntamme kirkkoherrana vuosina 1927 - 1966.

Neljäs Kempeleen keskustaajamaan v. 1966 rakennettu pappila toimii nykyisten laajennusten jälkeen nimellä Keskustan seurakuntakeskus.