Mikkelinpäivä

La 21.10.2017
Mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti. 1 Joh. 2:16-17

Mikkelinpäivä

Mikkelinpäivänä vietämme enkelien- ja lastenpäivää. Mikkelinpäivän nimi tulee arkkienkeli Mikaelista. Raamatussa enkelit kuvataan Jumalan sanansaattajiksi, jotka kertovat hyvää sanomaa Jumalasta. Enkelit ovat myös ihmisten suojelijoita ja opastajia.

Mikkelinpäivänä kirkoissa vietetään usein perhemessuja. Päivän evankeliumi (Matt. 18:1–10) asettaa uskon esikuvaksi lapsen ja kertoo, että lasten enkelit saavat taivaissa joka hetki katsella taivaallisen Isän kasvoja. Sanoma enkeleistä on tarkoitettu myös aikuisille.

Lisää Mikkelinpäivästä: http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/ABFA9D3EFBB6D04DC22570840024B6BD?OpenDocument&lang=FI