Päivähoidon katsomuskasvatuksen mentorointi

La 21.10.2017
Mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti. 1 Joh. 2:16-17

Päivähoidon katsomuskasvatuksen mentorointi

"Päivähoidon katsomuskasvatuksen mentoroinnin lähtökohtana on, että päivähoidon oma henkilökunta toteuttaa katsomuskasvatusta uuden varhaiskasvatussuunnitelman pohjalta ja saa siihen tukea seurakunnalta.

Mentorointi ymmärretään vastavuoroiseksi keskustelusuhteeksi, jossa jaetaan kokemuksia ja näkemyksiä. Suhde perustuu luottamukseen avoimuuteen ja sitoutuneisuuteen.

Mentoroinnnin tavoitteena on tukea kasvatusajattelua ja uskonnonpedagogisia näkemyksiä sekä arjen toimintaa." (Kirkkohallitus, kasvatusasiat)

Tästä linkistä pääset tutustumaan Kumppaniksi kulkemaan esitteeseen.

Kempeleen seurakunnan varhaiskasvatuksen mentoreina toimivat lastenohjaajat Hannele Haataja ja Sari Korhonen.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Kaksi ikkunaa - uskonto varhaiskasvatuksessa esitteeseen.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Uskonnollisia ilmiöitä ihmettelemässä - esitteeseen.