Päivähoidon katsomuskasvatuksen mentorointi

To 24.8.2017
Etsikää Herraa, kun hänet vielä voi löytää,
huutakaa häntä avuksi, kun hän on lähellä! Jes. 55:6

Päivähoidon katsomuskasvatuksen mentorointi

"Päivähoidon katsomuskasvatuksen mentoroinnin lähtökohtana on, että päivähoidon oma henkilökunta toteuttaa katsomuskasvatusta uuden varhaiskasvatussuunnitelman pohjalta ja saa siihen tukea seurakunnalta.

Mentorointi ymmärretään vastavuoroiseksi keskustelusuhteeksi, jossa jaetaan kokemuksia ja näkemyksiä. Suhde perustuu luottamukseen avoimuuteen ja sitoutuneisuuteen.

Mentoroinnnin tavoitteena on tukea kasvatusajattelua ja uskonnonpedagogisia näkemyksiä sekä arjen toimintaa." (Kirkkohallitus, kasvatusasiat)

Tästä linkistä pääset tutustumaan Kumppaniksi kulkemaan esitteeseen.

Kempeleen seurakunnan varhaiskasvatuksen mentoreina toimivat lastenohjaajat Hannele Haataja ja Sari Korhonen.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Kaksi ikkunaa - uskonto varhaiskasvatuksessa esitteeseen.

Tästä linkistä pääset tutustumaan Uskonnollisia ilmiöitä ihmettelemässä - esitteeseen.