Lasten kanssa ehtoollisella

La 25.5.2019
Jeesus sanoi:
"Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva." Joh. 16:13

Lasten kanssa ehtoollisella

Monesti kuulee kysyttävän: saako lapsi osallistua ehtoolliselle? Eikö rippikoulu tule olla läpi käytynä ennen ehtoolliselle pääsyä? Näin on ennen ollutkin, mutta nykykäytännön mukaan kastettu lapsi pääsee ehtoolliselle yhdessä huoltajan tai muun vastuullisen/läheisen aikuisen kanssa. Ainoa ehto on, että lapselle on opetettu hänen kehitystasoaan vastaavalla tavalla ehtoollisen merkitys. Päätöksen siitä, annetaanko lapselle ehtoollinen vai siunataanko hänet ehtoollisen yhteydessä, tekee aina lapsen huoltaja. Jos siis lapsi tulee ehtoolliselle muun aikuisen kanssa, on syytä sopia etukäteen huoltajan kanssa, miten lapsen kanssa toimitaan.

Jeesus sanoo: "Sallikaa lasten tulla minun luokseni." Ehtoollisella lapsi saa kohdata Jeesuksen Kristuksen. Kunpa mahdollisimman moni lapsi saisi kokea messussa tämän yhteyden Vapahtajaan!

docx liite

Ohjeita lasten osallistumisesta ehtoolliselle (Salon seurakunnan laatima, muokattu Kempeleessä 20.8.2015)