Kirkkoherran blogi

jonka jumala on Herra,
kansa, jonka Herra on omakseen valinnut. Ps. 33:12

Kirkkoherran blogi

Rytmi on metka asia. Se löytyy kaikessa. Pulssimme lyö tietyssä rytmissä, vuodenajat vaihtuvat oman rytmin mukaan, elämällämme on myös oma rytminsä. Rytmi antaa elämään lisää väriä, syvyyttä. Rytmillä on siis oma tärkeä tehtävänsä koko elämässämme, ei vain musiikissa.

Entäpä jos tuo rytmi katoaa, muuttuu radikaalisti: mitä tapahtuu? Moni on kokenut tämän eläkkeelle jäämisen tai vakavan sairastumisen myötä. Tuttu elämän rytmi on poissa. Tuloksena voi olla yksinäisyys, ahdistus ja pelko tulevaisuudesta. Ihminen voi toki olla yksin olematta yksinäinen, toisaalta ihminen voi tuntea yksinäisyyttä isonkin joukon keskellä. Tällainen olemassaoloa koskeva kriisi voi olla mahdollisuus löytää uusi rytmi, sellainen joka sopiikin itselle paremmin kuin aiempi. Mutta jos kriisistä ei löydä ulospääsyä, olemme hankalassa tilanteessa.

Tälläkin hetkellä Kempeleessä on ihmisiä, jotka rytmittävät elämäänsä onnistuneesti työn, loman tai vaikkapa eläkkeellä olon mukaan. Samoin tiedämme, että on ihmisiä, joilta puuttuu elämästä hyvä ja toimiva rytmi. Mitä voisimme tehdä heidän hyväkseen, jotta heidän elämäänsä palaisivat värit ja sisältö? Onneksi Kempeleen kunta, seurakunta ja kolmannen sektorin toimijat ovat yhdistäneet voimiaan moniin hankkeisiin, jossa tartutaan yksinäisyyden ja avuntarpeen ongelmakohtiin. On hienoa, että monilla paikallisilla yhteisöillä ja organisaatioilla on aito halu auttaa. Toivottavasti tulevaisuudessa Kempele on entistä yhteisöllisempi paikka, jossa mahdollisimman monella on hyvä olla ja jossa mahdollisimman monelle löytyy oma paikka – vaikkapa osana Kempeleen seurakuntaa. Jumala on lupauksensa mukaan läsnä elämässämme sen kaikkina päivinä: tuo lupaus olisi hyvä jokaisen kuulla, jotta epätoivon keskelläkin voisi nähdä toivon kipinän ja kokea Kristuksen rakkauden lämmön.

Siunattua kesää kaikille!

Kimmo Helomaa