Lähetys
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Päivän sana

To 13.12.2018
Suuret ovat meidän Herramme teot,
niistä me saamme iloita. Ps. 126:3
Kempeleen seurakunta - etusivulle
Sivukartta Tekstin koko   a A A Tulosta sivu

Lähetys

Lähetystyö on kirkon perustehtävä. Tätä todistus- ja palvelutehtävää Kempeleen seurakunta toteuttaa yhdessä kirkon lähetysjärjestöjen kanssa.

Säännöllinen toiminta

Nuttukerho

Maanantaisin klo 18 Kahvila Ilonpisarassa (Tiilitie 1, kirkkoherran viraston Kempeleentien puoleinen pääty).

Syksyn 2018 toiminta alkaa 17.9.

Kerhossa kudotaan vauvansukkia oman seurakunnan kastetuille lapsille, vauvannuttuja Etiopian synnytyssairaaloihin ja tehdään käsitöitä myyntiin seurakunnan myyjäisiin.


Toivoa naisille -ryhmä

Joka toinen tiistai (parilliset viikot) kirkkoherranviraston kokoushuone Wirkkalassa klo 18-19:30.

Syksyn 2018 toiminta alkaa 18.9.

Toivoa naisille -ryhmä on rukouspiiri, jossa rukoillaan maailman naisten puolesta kerran kuussa ilmestyvän rukouskalenterin mukaan. Lue lisää.


Kahvila Ilonpisara on kesätauolla.

Avaamme ovet jälleen 21.8.

 

Työntekijät kotiseurakunnassa

Lähetystyön koordinaattori Minna Sorvala

p. 040 779 7705, minna.sorvala(at)evl.fi

Nimikkolähettien kirjeet löytyvät täältä.

 

Nimikkolähettimme ja nimikkokohteemme:

  • Leila ja Kari Pentikäinen, Etiopia(Suomen Lähetysseura)

Leila on kummilapsityön koordinaattori ja hänen työhönsä kuuluu mm. aids-orpojen parissa tehtävä kummilapsityö sekä vaikeasti vammaisten lasten parissa tehtävä työ.

Kari toimii kirkollisen työn koordinaattorina.

Pentikäisten asuinpaikka on Etiopian pääkaupunki Addis Abeba.

  • Nimikkolähettiperhe Etu-Aasiassa (Suomen Ev.Lut. Kansanlähetys)

Perhe on seurakuntatyössä ja opetustehtävissä Etu-Aasiassa. Lisätietoja saa lähetystyön koordinaattorilta.

* SAT 7—TUOMASSA RAUHAA

JA TOIVOA LÄHI-ITÄÄN

150 milj. lasta Lähi-idän alueella elää keskellä konflikteja. SAT 7:n uusi My School –ohjelma tarjoaa pakolaisleirien lapsille mahdollisuuden koulunkäyntiin satelliittikanavan välityksellä.

Satelliittikanavan kautta naiset saavat vertaistukea sekä tietoa oikeuksistaan.

  • Radiolähetystyö Intiassa (Medialähetys Sanansaattajat)

Radio on tärkeä viestintäväline massa, jossa miljoonat ihmiset eivät osaa lukea. Kristillisten radio-ohjelmien kautta tuhannet intialaiset ovat kuulleet rakastavasta Jumalasta ja liittyneet kirkkoihin. Siellä, missä ei ole kirkkoja, on voitu perustaa uusia seurakuntia.

  • Vammaisten lasten tukeminen Kambodzhassa (Suomen Lähetysseura)

Kambodzhan vaikeasti vammaiset lapset ja heidän perheensä elävät usein köyhyyden kierteessä. Tuen avulla järjestetään koulutusta yhteisöjen jäsenille ja johtajille, tuetaan päiväkerho- ja opetustoimintaa ja kotikuntoutusryhmien perustamista.

  • Raamatunkäännöstyö Boliviassa (Suomen Pipliaseura)

Boliviassa on asukkaita 8,7 miljoonaa ja n. 40 alkuperäisväestöryhmää. Uusi testamentti chiquitanoksi ja guarayoksi ilmestyi lokakuussa 2003. Uusi testamentti chipaya-kielelle ja ignacianojen kielelle ilmestyi lokakuussa 2005. Raamatunkäännös- ja lukutaitotyö hyödyttää merkittävästi alkuperäiskansojen kielen ja kulttuurin säilyttämistä sekä vahvistaa heidän identiteettiään.

Kirkkokahvien vapaaehtoinen kahviraha

  • Lasten pankki (Suomen Lähetysseura)

Jumalanpalveluksen jälkeen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa on lähes aina tarjolla kirkkokahvit. Kirkkokahveilla voit antaa vapaaehtoisen lahjan lähetystyölle Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin.

Tänä vuonna Lasten Pankin tuki käytetään seuraaviin kohteisiin:

  • lasten koulunkäynnin tukemiseen, lasten hyvinvoinnin edistämiseen ja lastensuojeluun liittyvään koulutukseen Angolassa, Boliviassa, Botswanassa, Etiopiassa, Kambodzhassa, Kiinassa, Kolumbiassa, Namibiassa, Nepalissa, Palestiinassa, Senegalissa, Tansaniassa, Thaimaassa, Venezuelassa, Venäjällä ja Virossa. 

 

Nuorten kummikohde:

  • Ilembulan aids-orvot, Tansania (Suomen Lähetysseura)

Kummituki mahdollistaa Ilembulan kylän kaikkein köyhimpien lasten kouluttautumisen. Kaikki ohjelmaan valitut nuoret ovat aids-orpoja. Tuella katetaan oppilaiden koulumaksut, koulumatkat ja koulutarvikkeita.

Ilman kummiohjelman tarjoamaa opiskelumahdollisuutta nuorten tulevaisuus olisi varsin lohduton. Raskaiden töiden vaihtoehtona on usein joutuminen kadulle, nuorten raskaudet, kerjääminen, varastelu ja huumeet. Kummituki avaa tien toisenlaiseen elämään.