Lähetys

Su 25.6.2017
Jeesus sanoo:
"Juuri sitä, mikä on kadonnut, Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan." Luuk. 19:10

Lähetys

Lähetystyö on kirkon perustehtävä. Tätä todistus- ja palvelutehtävää Kempeleen seurakunta toteuttaa yhdessä kirkon lähetysjärjestöjen kanssa.

Säännöllinen toiminta

Nuttukerho

Maanantaisin kirkonkylän srk-talolla klo 18.

Kerhossa kudotaan vauvansukkia oman seurakunnan kastetuille lapsille, vauvannuttuja Etiopian synnytyssairaaloihin ja tehdään käsitöitä myyntiin seurakunnan myyjäisiin.

Nuttukerho on kesätauolla 30.5.-3.9.2017.

Hanna-ryhmä

Joka toinen tiistai (parittomat viikot) keskustan srk-talolla klo 18-19:30. Hanna-ryhmä on kesätauolla. Toiminta jatkuu syyskuussa.

Hanna-ryhmä on rukouspiiri, jossa rukoillaan maailman naisten puolesta kerran kuussa ilmestyvän rukouskalenterin mukaan. Lue lisää.

Työntekijät kotiseurakunnassa

Lähetystyön koordinaattori Minna Sorvala

p. 040 779 7705, minna.sorvala(at)evl.fi

Lähetysteologi Paulus Pikkarainen

p. 040 779 0259, paulus.pikkarainen(at)evl.fi

Nimikkolähettien kirjeet löytyvät täältä.

Nimikkolähettimme ja nimikkokohteemme:

• Pia ja Mikko Pyhtilä Tansaniassa (Suomen Lähetysseura)

Pia toimii Tansanian Ev.Lut. kirkon työyhteydessä nais- ja lapsityössä.

Mikko toimii Tansanian Ev.Lut.kirkon työyhteydessä tavoittavassa työssä.

• Nimikkolähettiperhe Etu-Aasiassa (Suomen Ev.Lut. Kansanlähetys)

Perhe on seurakuntatyössä ja opetustehtävissä Etu-Aasiassa. Lisätietoja saa lähetystyön koordinaattorilta.

* SAT 7—TUOMASSA RAUHAA

JA TOIVOA LÄHI-ITÄÄN

150 milj. lasta Lähi-idän alueella elää keskellä konflikteja. SAT 7:n uusi My School –ohjelma tarjoaa pakolaisleirien lapsille mahdollisuuden koulunkäyntiin satelliittikanavan välityksellä.

Satelliittikanavan kautta naiset saavat vertaistukea sekä tietoa oikeuksistaan.

• Radiolähetystyö Intiassa (Medialähetys Sanansaattajat)

Radio on tärkeä viestintäväline massa, jossa miljoonat ihmiset eivät osaa lukea. Kristillisten radio-ohjelmien kautta tuhannet intialaiset ovat kuulleet rakastavasta Jumalasta ja liittyneet kirkkoihin. Siellä, missä ei ole kirkkoja, on voitu perustaa uusia seurakuntia.

• Vammaisten lasten tukeminen Kambodzhassa (Suomen Lähetysseura)

Kambodzhan vaikeasti vammaiset lapset ja heidän perheensä elävät usein köyhyyden kierteessä. Tuen avulla järjestetään koulutusta yhteisöjen jäsenille ja johtajille, tuetaan päiväkerho- ja opetustoimintaa ja kotikuntoutusryhmien perustamista.

• Raamatunkäännöstyö Boliviassa (Suomen Pipliaseura)

Boliviassa on asukkaita 8,7 miljoonaa ja n. 40 alkuperäisväestöryhmää. Uusi testamentti chiquitanoksi ja guarayoksi ilmestyi lokakuussa 2003. Uusi testamentti chipaya-kielelle ja ignacianojen kielelle ilmestyi lokakuussa 2005. Raamatunkäännös- ja lukutaitotyö hyödyttää merkittävästi alkuperäiskansojen kielen ja kulttuurin säilyttämistä sekä vahvistaa heidän identiteettiään.

Kirkkokahvien vapaaehtoinen kahviraha

• Lasten pankki (Suomen Lähetysseura)

Jumalanpalveluksen jälkeen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa on lähes aina tarjolla kirkkokahvit. Kirkkokahveilla voit antaa vapaaehtoisen lahjan lähetystyölle Suomen Lähetysseuran Lasten Pankkiin.

Tänä vuonna Lasten Pankin tuki käytetään seuraaviin kohteisiin:

• lasten koulunkäynnin tukemiseen, lasten hyvinvoinnin edistämiseen ja lastensuojeluun liittyvään koulutukseen Angolassa, Boliviassa, Botswanassa, Etiopiassa, Kambodzhassa, Kiinassa, Kolumbiassa, Namibiassa, Nepalissa, Palestiinassa, Senegalissa, Tansaniassa, Thaimaassa, Venezuelassa, Venäjällä ja Virossa.

Nuorten kummikohde:

• Ilembulan aids-orvot, Tansania (Suomen Lähetysseura)

Kummituki mahdollistaa Ilembulan kylän kaikkein köyhimpien lasten kouluttautumisen. Kaikki ohjelmaan valitut nuoret ovat aids-orpoja. Tuella katetaan oppilaiden koulumaksut, koulumatkat ja koulutarvikkeita.

Ilman kummiohjelman tarjoamaa opiskelumahdollisuutta nuorten tulevaisuus olisi varsin lohduton. Raskaiden töiden vaihtoehtona on usein joutuminen kadulle, nuorten raskaudet, kerjääminen, varastelu ja huumeet. Kummituki avaa tien toisenlaiseen elämään.