Aikuiskatekumenaatti - matkalla aikuiseen uskoon

Pe 28.4.2017
Herra on avuttomien suojelija.
Kun voimani uupuivat,
hän tuli avukseni.
Nyt olen saanut rauhan,
Herra piti minusta huolen. Ps. 116:6-7

Aikuiskatekumenaatti - matkalla aikuiseen uskoon

Uutta suuntaa etsimässä

JATKOKATEKUMENAATTI - aikuinen usko ja avara hengellisyys

Kempeleen seurakunnassa alkaa uudenmuotoinen Jatkokatekumenaatti -työskentely, joka on suunnattu jo Katekumenaatti-ryhmään osallistuneille.

Eli syksyllä 2016 ei ala uutta perinteistä Katekumenaatti-ryhmää. Seuraavan kerran syksyllä 2017.

Jatkokatekumenaatti toteutetaan pienryhmätyöskentelynä ja se kestää toukokuuhun 2017. Kokoonnumme kahden-kolmen viikon välein torstaisin klo 18-19.30. Työskentelymuoto on avoin, rehellinen ja luottamuksellinen keskustelu ja sekä yhteinen ja oma pohdinta. Jatkokatekumenaatissa syvennytään yhteen asiaan useampana kokoontumiskertana.

Avara hengellisyys työnimenä tarkoittaa, että ihminen alkaa tiedostamaan yhä laajemmin, miten esimerkiksi kirjallisuus, elokuvat ja musiikki ovat osa hengellisen elämän rikkautta. Pohdimme laajemmin Raamatun syntyä ja ihmiskuvaa nykyajasta käsin. Sekä tutustumme perusasioihin unien merkityksestä.

Uskonnonpsykologi Owe Wikström muistuttaa: "Kulttuurin ilmaukset ja älyllinen pohdinta ovat välttämättömiä sisäiselle elämälle. Koska Jumala on kauneuden ja luomisen lähde, voi taiteista tulla eräänlaisia tuonpuoleisen maailman välittäjiä ... Tiede ja taide voivat edistää hengellistä elämää. Hengellisestä näkökulmasta musiikki, taide, kirjallisuus ja teatteri eivät ole pelkästään inhimillisiä tuotteita. Ne ovat inhimillisen elämän perusarvojen ilmauksia ja saavat alkunsa hengellisestä maailmasta, josta ne ulottuvat meidän todellisuuteemme ... Hyvä taide on suuren Luojan ylenpalttisuutta ... Liityn tässä siihen perinteeseen, joka opettaa että järki on Jumalan lahja. Järkeä voi ja sitä pitää käyttää ja soveltaa jopa Jumalaa koskeviin käsityksiin ... Sisäisiin löytöretkiin johtava keskustelu on hengellisen elämän kasvuedellytys." (Kirjasta Häikäisevä pimeys. Näkökulmia hengelliseen ohjaukseen, s. 156- .

Ilmoittautua voit heti kappalainen Vesa Äärelälle (040-7703819) sähköposti vesa.aarela(ät)evl.fi, tai kysellä lisätietoja.

Kokoontumiskerrat KEVÄÄLLÄ 2017: 12.1, 26.1, 9.2, 23.2, 16.3, 30.3, 6.4, 27.4, 11.5 (päätös)