Lapset ja perheet kirkossa

La 25.5.2019
Jeesus sanoi:
"Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva." Joh. 16:13

Lapset ja perheet kirkossa

Lapset ovat tervetulleita kirkkoon!

Kempeleen seurakunnan jumalanpalveluselämään on helppo osallistua myös eri-ikäisten lasten kanssa. Pyhän Kolminaisuuden kirkko on nykyaikainen kirkkorakennus eteisaula- ja wc-tiloineen.

Lapsille on tarjolla jumalanpalveluksen saarnan aikana pyhäkoulu. Kirkon etuosassa on lasten alttari, jossa on kuukausittain kuvattuna kirkkovuoden aihe. Lasten alttariin voi käydä tutustumassa virsien ja ehtoollisen aikana.

Eteistilasta löytyy pienille lapsille sopivia leluja ja kirjoja, joita voi katsella messun aikana.

Muutaman kerran vuodessa vietämme perhemessua. Kempeleen seurakunnan perhemessu toteutetaan lapset huomioiden käyttäen esimerkiksi draamaa tai muita luovia menetelmiä. Perhemessu on kestoltaan lyhyempi kuin messu yleensä, sillä siinä luetaan vain evankeliumiteksti ja liturgia toimitetaan lyhyemmän kaavan mukaan.

Lapset osallistuvat perhemessun tekemiseen. Messussa ovat usein mukana seurakunnan päiväkerholaiset ja varhaisnuorten kuoro. Lapset voivat toimia perhemessussa erilaisissa tehtävissä kuten: tervehtimässä kirkkosalin ovella messuun tulijoita, ristinkantajina kulkueessa, avustajina kolehdin keräämisessä, avustajina ehtoollisella tai vaikkapa laulamassa tai soittamassa jotain. Jos sinulla tai lapsellasi on innostusta tulla mukaan tekemään perhemessua, voit olla yhteydessä varhaiskasvatus- ja perhetyön pappiin Niko Salmiseen 044 7790 037.

Kirkkokioski on kesätauolla kesä- ja heinäkuussa, toiminta jatkuu su 4.8.

m4v liite

Video perhemessusta