Lapset ja perheet kirkossa

Pe 28.4.2017
Herra on avuttomien suojelija.
Kun voimani uupuivat,
hän tuli avukseni.
Nyt olen saanut rauhan,
Herra piti minusta huolen. Ps. 116:6-7

Lapset ja perheet kirkossa

Lapset ovat tervetulleita kirkkoon!

Kempeleen seurakunnan jumalanpalveluselämään on helppo osallistua myös eri-ikäisten lasten kanssa. Pyhän Kolminaisuuden kirkko on nykyaikainen kirkkorakennus eteisaula- ja wc-tiloineen.

Lapsille on tarjolla jumalanpalveluksen saarnan aikana pyhäkoulu. Kirkon etuosassa on lasten alttari, jossa on kuukausittain kuvattuna kirkkovuoden aihe. Lasten alttariin voi käydä tutustumassa virsien ja ehtoollisen aikana.

Eteistilasta löytyy pienille lapsille sopivia leluja ja kirjoja, joita voi katsella messun aikana.

Muutaman kerran vuodessa vietämme perhemessua. Kempeleen seurakunnan perhemessu toteutetaan lapset huomioiden käyttäen esimerkiksi draamaa tai muita luovia menetelmiä. Perhemessu on kestoltaan lyhyempi kuin messu yleensä, sillä siinä luetaan vain evankeliumiteksti ja liturgia toimitetaan lyhyemmän kaavan mukaan.

Lapset osallistuvat perhemessun tekemiseen. Messussa ovat usein mukana seurakunnan päiväkerholaiset ja varhaisnuorten kuoro. Lapset voivat toimia perhemessussa erilaisissa tehtävissä kuten: tervehtimässä kirkkosalin ovella messuun tulijoita, ristinkantajina kulkueessa, avustajina kolehdin keräämisessä, avustajina ehtoollisella tai vaikkapa laulamassa tai soittamassa jotain. Jos sinulla tai lapsellasi on innostusta tulla mukaan tekemään perhemessua, voit olla yhteydessä varhaiskasvatus- ja perhetyön pappi Päivi Ollikaiseen p. 0447790063.

Kaikkien kerhojen kevätkirkko sunnuntaina 21.5.2017 klo 18 Pyhän Kolminaisuuden kirkossa

Tervetuloa!

m4v liite