Pyhäkoulu - Lasten kirkkohetki

Suuret ovat meidän Herramme teot,
niistä me saamme iloita. Ps. 126:3

Pyhäkoulu - Lasten kirkkohetki

Ilman pyhää on vain arkea.

Pyhäkoulussa lapsi saa kokea pyhää.

Tervetuloa

Lasten kirkkohetkeen

sunnuntaisin klo 10 messun yhteydessä, saarnan aikana.

Pyhäkouluun ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset.

Haluatko toimia vapaaehtoisena Lasten kirkkohetki -ohjaajana (pyhäkoulunopettajana)? Tervetuloa mukaan pyhäkoulunopettajien mukavaan joukkoon. Pyhäkoulunopettajan vapaaehtoistehtävässä ajankäytön voit määritellä sinä itse. Yleisimmin vuoroja on n. 3/ syksy tai kevät. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Saija Kivelään p. 040- 7790 375 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi.

Pienen alttarin ympärille kiertyy rivi pikkuisia, punaisia lastenpenkkejä ja pöydällä makaa Lastenraamattu. Anneli Kauppi järjestelee hiljaa virttä hyräillen kirkon kerhohuonetta pyhäkoulua varten.

Anneli Kauppi pitää tänä sunnuntaina pyhäkoulua lapsille messun ajan. Pyhäkoulu alkaa kynttilän sytyttämisellä, jonka jälkeen soitetaan kirkonkelloja. Kirkonkellojen virkaa hoitaa triangeli. Pyhäkoulu alustetaan kertomalla päivän aiheesta. Kertominen tapahtuu opettajasta riippuen eri tavoilla; kuvakirjaa lukemalla tai vaikka nukketeatterin avulla. Kertomuksen jälkeen on vapaata ohjelmaa esimerkiksi askartelua tai muuta puuhastelua. Materiaaleja ja muita tykötarpeita on saatavana kerhohuoneesta.

Anneli lähti mukaan vapaaehtoistyöhön heti jäätyään seurakunnan työstä eläkkeelle. Hän aloitti vapaaehtoistyön pitämällä pyhäkoulua, jonka pitämistä hän onkin siitä asti jatkanut.

Anneli toivoo ihmisten rohkeasti lähtevän vapaaehtoistyöhön. ”Pyhäkoulunopettajana täytyy olla vähän lapsellinen. Sitä helposti katsoo lasten yli, pitää osata mennä samalle tasolle”, Anneli naurahtaa.