Kirkonmäen hautausmaa

La 21.10.2017
Mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti. 1 Joh. 2:16-17

Kirkonmäen hautausmaa

Hautausmaa-alueemme sijaitsee samassa kirkkotarhassa kuin Pyhän Kolminaisuuden kirkko ja Vanha kirkko (os. Piriläntie 190).

Sankarihauta-alueemme sijaitsee aivan Vanhan kirkkomme vieressä eli samassa kirkkotarhassa kuin molemmat kirkkomme.

Sankarihauta-alueemme on suunnitellut Ilmari Wirkkala vuonna 1947. Vuosien 1939 -  1945 sankarihautamuistomerkki paljastettiin 31.8.1952. Muistomerkki on
kuvanveistäjä Martti Tarvaisen suunnittelema. Sen pääaiheena on Vehmaan
graniitista tehty iso risti, johon on kaiverrettu 1939-1945 sekä kirjoitus:
Herra sun rauhallas sankarit siunaa. / Isänmaalle rauha suo. Yksittäisten
sankarivainajien muistomerkit (37 kpl) ovat myös graniitista.

Luonnonkivilohkareista kootun matalan muurin sisäpuolella on
lisäksi kolmelle vuoden 1918 vapaussoturille pystytetty vanhempi muistokivi.
Siinä on kirjoitus: Kiitos Teille Sankareille / Wapauden eestä kaatuneille!/
Te uhreista suurimman kannoitte / Maan eestä kun henkenne annoitte!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Olemme kiinnostuneita vastaanottamaan sankarihautausmaastamme valokuvia/teettämään niistä kopiot seurakunnan kuva-arkistoon. Erityisesti olemme kiinnostuneita sankarihautausmaan perustamiseen ja vastavalmistuneeseen sankarihautausmaahan ja sankarivainajiimme liittyvistä kuvista.

Lisätietoja:

talousjohtaja Anneli Salo, puh. 040-779 0650