Hautaus ja hautausmaa

La 24.6.2017
Jumala on tehnyt teille hyvää, hän on antanut vettä taivaalta ja sadon ajallaan, hän on ravinnut teidät ja täyttänyt teidät ilolla. Ap. t. 14:17

Hautaus ja hautausmaa

Kirkkoneuvosto hyväksyi viime viikon kokouksessaan sankarihauta-alueen kunnostussuunnitelman ja alueen kunnostaminen alkaa ti 14.6.2016.

Sankarihauta-alueen kunnostuksessa toteutetaan seuraavat kunnostus- ja restaurointitoimet:

• Hauta-aluetta kiertävä matala muuri kunnostetaan ja oiotaan muurin Piriläntien puoleinen paha painauma. Muurista irronneet kivet kiinnitetään vanhoille paikoilleen sekä korjataan routavauriot ja haljenneet saumat.
  • Sankarihauta-alueen muistomerkit puhdistetaan ja  muistomerkkien tekstit restauroidaan kokonaisuudessaan. Sankarihauta-alueen sankarivainajien hautamuistomerkit on vuoden 1991 korjauksen yhteydessä kiinnitetty maan alaiseen betonianturaan, johon tämän peruskunnostuksen yhteydessä tehdään syvennykset kukkaistutuksia varten. Betonianturan päällä oleva multakerros ei nykyisellään ole riittävän paksu muistomerkeille istutettavien kukkien kasvualustaksi.
  • Myös sammaloitunut nurmikko ja nykyinen käytäväpinnoite uusitaan.

Kunnostustyöt pyritään toteuttamaan niin, että työt haittaisivat mahdollisimman vähän Vanhassa kirkossa tapahtuvaa toimintaa. Kunnostustoimien aiheuttamia näkyviä osioita ovat mm. työmaakontin (sementin valmistamista ja työmaatarvikkeiden säilyttämistä varten) sijoittaminen kellotapulin viereiselle levennykselle, sankarihauta-alueen viereisten muistomerkkien tarvittava suojaaminen sekä muistomerkkien pakollinen huputus (olemassa olevan betonianturoinnin vuoksi) restauroinnin ajaksi.

Sankarihauta-alueelle on tänä kesänä toteutettu vain osittainen kesäkukitus alueen kunnostusprojektin takia.

Sankarihauta-alueen kunnostushanke valmistuu ensi vuoden Suomi 100 vuotta -juhlavuoteen mennessä.

Olemme kiinnostuneita vastaanottamaan sankarihautausmaastamme valokuvia/teettämään niistä kopiot seurakunnan kuva-arkistoon. Erityisesti olemme kiinnostuneita sankarihautausmaan perustamiseen ja vastavalmistuneeseen sankarihautausmaahan ja sankarivainajiimme liittyvistä kuvista.

Lisätietoja:

talousjohtaja Anneli Salo, puh. 040-779 0650

Hautamuistomerkin suunnittelun osalta ja muistomerkin saapumisesta tai poistosta voit soittaa talous- ja kiinteistösihteeri Eero Manniselle p. 044 – 779 0041.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kirkonmäen hautausmaalla on meneillään hautapaikkojen mitoitus ja valokuvaus tulevaa karttaohjelmaa varten. Mitoituksen yhteydessä varmistetaan myös hautamuistomerkkien sijoittuminen sille varattuun hauta-alaan.

Hautajaiset - Tilaa jaetulle surulle

"Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta - enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan." (Joh. 14:1-2) Lue lisää

Hautausjärjestelyt

Kempeleen seurakunnan työntekijät haluavat olla lämpimästi mukana surun kohdatessa. Hautajaisjärjestelyissä pyydämme Teitä ottamaan yhteyden Kempeleen seurakunnan kirkkoherranvirastoon, Tiilitie 1, p. (08) 5614 500. Päivystävä pappi on tavattavissa kirkkoherranvirastossa arkisin klo 10-12. Lue lisää

Suruliputus

Surua ilmaistaan vakiintuneen tavan mukaan laskemalla lippu puolisalkoon. Suruliputuksessa käytetään yleensä Suomen lippua. Lue lisää

Kirkonmäen hautausmaa

Lue lisää

Kokkokankaan hautausmaa, Köykkyrintie 40

Kokkokankaan hautausmaan rakentaminen alkoi 16.4.2013 ja hankkeen ensimmäinen vaihe valmistui 10.10.2014 mennessä.

Katso kuvagalleriasta projektin etenemistä. Lue lisää

Miten hoidan hautamuistomerkkiä

Linkki Miten hoidan hautamuistomerkkiä -oppaaseen on suunnattu yksityisille hautapaikan haltijoille ja suvuille sekä hautamuistomerkkejä pystyttäneille tai niiden kunnostamisesta kiinnostuneille tahoille, kuten ... Lue lisää