Meidän juttu: Avioliiton siunaaminen

La 21.10.2017
Mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti. 1 Joh. 2:16-17

Meidän juttu: Avioliiton siunaaminen

Voimme luvata toisillemme elää yhdessä loppuelämämme!

Aila ja Olavi Keinänen viettivät kultahäitään maaliskuun alussa. Ikimuistoisen päivän kruunasi avioliiton siunaaminen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa.

Pariskunnan yhteinen taival alkoi 1960-luvun alussa.

- Suunnittelimme kolmen sisaruksen kanssa kolmoishäitä, kuten olivat tehneet Olavin kolme vanhinta sisarusta. Tarkoitus oli viettää kirkkohäät juhannuksena 1964. Yksi pari purkautui ja toisella parilla "tuli kiire", joten häät täytyi järjestää mahdollisimman pian. Kirkollinen vihkiminen ei onnistunut, kun Olavi ei voinut käydä rippikoulua. Kempeleen silloinen arvostettu pastori Kalle Cajanus (Ailan rippipappi) yritti parhaansa, mutta ei onnistunut. Siksi meidät kaksi paria vihittiin siviiliavioliittoon 29.2.1964, Aila ja Olavi Keinänen muistelevat.

- Kun nyt on mahdollista siunata avioliitto - ilman rippikouluakin - tartuttiin mahdollisuuteen. Ajankohta oli kahdesta syystä sopiva: vietimme kultahäitä ja molemmista tuntui, että monien myötä- ja vastoinkäymisten jälkeen voimme luvata toisillemme elää yhdessä loppuelämämme, pariskunta kertoo.

Ailan ja Olavin avioliiton siunauksessa olivat läsnä koko perhe ja läheisimmät ystävät. – Tilaisuus oli positiivinen, liikuttava ja varmasti loppuelämäksi mieleen jäävä. Saimme Pirilästä täsmälleen samanlaisen morsiuskimpunkin Ailalle kuin vuonna 1964. Lisäsormukset vaihdettiin.

Mikä mahtaa olla pitkän liiton salaisuus?

- Avioliitto on yhteiselämää, jossa ei ole tarkoitus yrittää muuttaa toista osapuolta ihmisenä. Mutta kelvollinen yhteinen taival edellyttää, että jaksaa arvostaa puolisoa ihmisenä hyvinä ja pahoina päivinä. Arjessa tarvitaan kärsivällisyyttä ja sen ymmärtämistä, että asioista voi ja saa olla eri mieltä. Kun ratkaisu sitten sovitaan, sitä on kunnioitettava, evästävät Aila ja Olavi nuoria pareja.