Vihkiminen

Suuret ovat meidän Herramme teot,
niistä me saamme iloita. Ps. 126:3

Vihkiminen

Vihkimistä suunniteltaessa on hyvä ottaa hyvissä ajoin yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja sopia käytännönjärjestelyistä, vihkikirkoista
ja hääjuhlapaikoista.

Vihkiminen voi tapahtua kirkossa, seurakunnan tiloissa tai kotona.
Vihkimisestä ei tule kuluja.

Vihkimisessä tulee olla läsnä kaksi todistajaa.

Avioliiton esteiden tutkinta

Avioon aikovat pyytävät yhdessä avioliiton esteiden tutkintaa joko sulhasen tai morsiamen väestörekisterin pitäjältä. Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet voivat käydä toisen kotiseurakunnan kirkkoherranvirastossa.

Avioliiton esteiden tutkinta on voimassa 4 kk ja se tulee pyytää viimeistään viikko ennen vihkimistä.

Tuleva vihkipari täyttää lomakkeen "Pyyntö avioliiton esteiden tutkintaa varten sekä vakuutus ja ilmoitus avioliiton esteiden tutkintaa varten", jonka saa kirkkoherranvirastosta tai voit ladata lomakkeen sivun lopusta.

Lomake täytetään kirkkoherranvirastossa tai sen voi lähettää täytettynä kirkkoherranvirastoon myös postitse. Jos postitat lomakkeen, lomakkeeseen täytyy pyytää kahden todistajan allekirjoitukset. Myös jos vain toinen kihlaparista pääsee tuomaan lomakkeen, tarvitaan kahden todistajan allekirjoitus.

Kempeleen kirkkoherranvirasto
Tiilitie 1, 90440 Kempele
puh. 5614 500

Vihkiäistilaisuus ja hääjuhla

Hääjuhlaa varten voi varata seurakuntasaleja:
Kirkonkylän seurakuntasali
Kokkokankaan seurakuntakeskuksen sali

Kirkon käytöstä:
Alttarilla on seurakunnan puolesta tuoreet kukat. Lisäkoristeluna hyväksytään lattiakukkamaljakot vihkiryijyn kahden puolen. Mahdolliset lisäkukat voidaan tuoda kirkkoon 20 min. ennen toimitusta.

Vihkiäistilaisuudessa voidaan ottaa valokuvia ja videokuvata. Vanhassa kirkossa salamavalon käyttö on kielletty. Alttarialueella kuvaaminen ja studiokuvauksen järjestäminen kirkkoon eivät ole mahdollisia, ei myöskään riisin heitto kirkoissa, seurakunnan kiinteistöissä eikä niiden alueella.

Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa huomioitavaa:
Seurakuntakodeissa langalliset mikrofonit käytössä.
Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa etuosan penkkejä, saarnatuolia, lukupulpettia ja flyygeliä ei voi siirrellä paikaltaan.

Kempeleen vanha kirkko on suosittu vihkikirkko kesäisin. Vanha kirkko on vihkiparien käytössä 1.5.-31.10. välisenä aikana.
Pyhän Kolminaisuuden kirkko on käytössä ympäri vuoden.

Vihki-info

pidetään vuosittain toukokuussa.
Vuonna 2017 ei ole vihki-infoa.

Tilaisuudessa kerrotaan toimituksesta, kaavavaihtoehdoista sekä esitellään vihkitilaisuuden musiikkia!
Tilaisuudesta ilmoitetaan Rauhan Tervehdys -lehdessä ja paikallislehdessä.

Ev.lut kirkon kotisivuilta evl.fi löytyy kattava informaatiopaketti hääpareille.

pdf liite

Pyyntö avioliiton esteiden tutkintaa varten -lomake