Pappila

La 21.9.2019
Juuri siinä Jumalan rakkaus ilmestyi meidän keskuuteemme, että hän lähetti ainoan Poikansa maailmaan, antamaan meille elämän. 1 Joh. 4:9

Pappila

Pappilantie 5, 90440 Kempele

Kartta

Pappila rakennettiin vuonna 1899 ja se tuhoutui tulipalossa 16.4.2019.

Palossa tuhoutuneen päärakennuksen purku voidaan aloittaa vasta sen jälkeen kun eri viranomaisten edellyttämä kulttuurihistoriallisesti arvokasta kiinteistöä koskeva dokumentointi ja tallennus on saatu suoritettua ja asianomaiset viranomaiset ovat nämä dokumentoinnit hyväksyneet.

TIEDOTE KOSKIEN KEMPELEEN SEURAKUNNAN PAPPILAN TULIPALOA

Kuten on uutisoitu, Kempeleen pappilassa oli palo tiistai-iltana 16.4. ja jälkisammutustyöt jatkuivat vielä keskiviikkona aamupäivällä.

Näky on surullinen. Pappila kärsi mittavat vahingot. Vahinkojen tarkempi arviointi saadaan, kun vakuutustarkastajat käyvät paikan päällä. Poliisi on tehnyt keskiviikkona oman tutkintansa palopaikalla, ja tulee antamaan raporttinsa sen valmistuttua.

Asiat etenevät kun Kempeleen seurakunta saa tarvittavat raportit pelastuslaitokselta, poliisilta ja vakuutusyhtiöltä, ja mikäli pappila todetaan purkukuntoiseksi, haetaan purkulupa.

Kun asiat ovat selkiytyneet, alamme yhdessä luottamushenkilöiden kanssa pohtimaan tulevaisuutta pappilan ja tontin suhteen. Tässä vaiheessa ei vielä ole olemassa mitään suunnitelmia.

Pappila on ollut monelle kempeleläiselle tärkeä paikka ja aina 1960-luvun puoliväliin yksi seurakunnan elämän keskuksista khra Kalle Cajanuksen ajoilta. Sen jälkeen paikan historiaa ovat jakaneet elämässään lukuisat koululaiset, sekä lapset kerhoissa ja nuoret omassa toiminnassaan.

Vesa Äärelä

vs.khra

-----------

Monilla kempeleläisillä pappilaan liittyy monenlaisia muistoja. Voit jakaa halutessasi muistojasi seurakunnan Facebook-sivulla:https://www.facebook.com/Kempeleen-seurakunta-131048193634575/