Pappila

La 25.5.2019
Jeesus sanoi:
"Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva." Joh. 16:13

Pappila

Pappilantie 5, 90440 Kempele

Kartta

Pappila rakennettiin vuonna 1899 ja se tuhoutui tulipalossa 16.4.2019.

TIEDOTE KOSKIEN KEMPELEEN SEURAKUNNAN PAPPILAN TULIPALOA

Kuten on uutisoitu, Kempeleen pappilassa oli palo tiistai-iltana 16.4. ja jälkisammutustyöt jatkuivat vielä keskiviikkona aamupäivällä.

Näky on surullinen. Pappila kärsi mittavat vahingot. Vahinkojen tarkempi arviointi saadaan, kun vakuutustarkastajat käyvät paikan päällä. Poliisi on tehnyt keskiviikkona oman tutkintansa palopaikalla, ja tulee antamaan raporttinsa sen valmistuttua.

Asiat etenevät kun Kempeleen seurakunta saa tarvittavat raportit pelastuslaitokselta, poliisilta ja vakuutusyhtiöltä, ja mikäli pappila todetaan purkukuntoiseksi, haetaan purkulupa.

Kun asiat ovat selkiytyneet, alamme yhdessä luottamushenkilöiden kanssa pohtimaan tulevaisuutta pappilan ja tontin suhteen. Tässä vaiheessa ei vielä ole olemassa mitään suunnitelmia.

Pappila on ollut monelle kempeleläiselle tärkeä paikka ja aina 1960-luvun puoliväliin yksi seurakunnan elämän keskuksista khra Kalle Cajanuksen ajoilta. Sen jälkeen paikan historiaa ovat jakaneet elämässään lukuisat koululaiset, sekä lapset kerhoissa ja nuoret omassa toiminnassaan.

Vesa Äärelä

vs.khra

-----------

Monilla kempeleläisillä pappilaan liittyy monenlaisia muistoja. Voit jakaa halutessasi muistojasi seurakunnan Facebook-sivulla:https://www.facebook.com/Kempeleen-seurakunta-131048193634575/