Vanha kirkko

Vanha kirkko

Vihiluodonkuja 1, 90440 Kempele

Kartta

Kempeleen vanha kirkko on yksi maamme 11:sta jäljellä olevasta arvokkaasta tukipilarikirkosta.

Kempeleen vanha kirkko valmistui vuonna 1691 ja kuuluu maamme vanhimpiin puukirkkoihin. Kirkossa on Mikael Toppeliuksen tekemiä maalauksia vuosilta 1785-1786 ja 1795. Kirkon korkea torni on aikoinaan toiminut merenkulkijoilla suunnistusapuna.

Kirkko on suosittu vihkikirkko kesäisin.

Kirkkoon mahtuu 150 henkilöä.

Kirkkomme urut

Kempeleen tukipilarikirkko on suomalainen erikoisuus

"Lakeuden äärellä, kaupungin naapurina" -Kempeleen kulttuuriympäristöohjelmaan 2005 on koottu tietoa paikallisesti arvokkaiksi tunnistetuista kulttuuriympäristöistä Kempeleessä.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Otamme mielemme vastaan valokuva-aineistoa kuva-arkistoamme ja kunnostushankkeeseemme liittyen Vanhan kirkkomme, kellotapulimme ja sankarihauta-alueemme eri vaiheista.

Lisätietoja: talousjohtaja Anneli Salo, puh. 040-779 0650